torstai 30. huhtikuuta 2015

Yhdistelmätreenihehkutusta: Go for it!

Onko kellään muulla kestävyysurheilijalla sitä ongelmaa, että treenimäärät ovat kohtuullisen aikaavieviä ja että joskus sitä vaan alkaa kyllästyttää kesken treenin? Että siis kunnossa ei ole vikaa, mutta mielenlujuudessa?

Satama ilta-auringossa. Juomatauon paikka!


Kirjoitin jo aiemmin, että tulen kokeilemaan yhdistelmätreenejä, jotta saan harjoituksiin sekä ajallista pituutta että vaihtelevuutta -ja sitä myöten myös mielenkiintoa perusjunnausta enemmän. Olen kokenut yhdistelmätreenit niin hyviksi, että aion jatkaa kokeilua! Haluan tässä nyt vähän hehkuttaa, miten reipas olen ollut ja miten myös te, rakkaat lukijat, voisitte innostua myös pidemmistä treeneistä entistäkin enemmän!

Olen pyrkinyt käyttämään puhelimeen ladattua SportsTrackeria apuna, jotta pysyn suunnilleen kartalla miten pitkiä ja intensiivisiä ulkoharjoitukset ovat (en edelleenkään ole saanut aikaiseksi koota sykemittaria käyttökuntoon, vaan se lojuu osina keittiön sälälaatikossa). Useinmiten sovellus toimii ihan hyvin, mutta joskus se näkyy katkaisseen harjoituksen ennen aikojaan kesken kaiken. Onkohan kyse sitten jostain netin katkeamisesta, vai mistä? No, ei se niin nöpönuukaa, liikkuminen ja treenaaminen on ollut ihan sairaan kivaa, se on pääasia! (Siksi siis ohessa ei ole tarkkoja kilometri/aika/vauhtitietoja)

KOhtuulliset lenkkimaisemat mielestäni <3


Tässä treenipäiväkirjan muodossa pari esimerkkiharjoitusta tältä viikolta, jotta pääsette ideaan käsiksi:

ma: kello soi 6.15 ja suorin samaa vauhtia pihalle ja lenkille. Juoksin rantoja pitkin pururadalla noin 40 min suht reippaasti. Juoksu kulki ihan mahtavasti! Pysähdyin tekemään osia kehonpainoharjoitusohjelmastani aina puolen kilsan välein suunnilleen. Koirat olivat mukana(Rolfy ei arvostanut aikaista juoksulenkkeilyä ihan niin korkealle kuin olisin toivonut, mutta suvaitsi hän kuitenkin närkästyksestään huolimatta kulkeutua mukana). Sää oli mainio, näin kuikan, rusakon ja peipon (vau mitä lajituntemusta!). Harmitti mennä jo kotiin -olisin voinut jatkaa vaikka kuinka kauan, mutta Murun piti päästä lähtemään töihin.

Aamulla varhain, kun sää oli vielä parhain ja keväinen.


ti: Iltapainotteisesti yhdistelmätreeni: 1h kävelyä (koko perhe plus koirat mukana)+1h reipasta pyöräilyä maastossa (n. 20 km, tempoa vaihdellen, osa maastossa, osa asvaltilla. Stalkkasin ihmisten kevätpihatouhuja!)+juoksua reippaasti 30min pururadalla (järkyttävän tönköt jalat pyöräilyn jälkeen, mutta kilsan jälkeen lähti kulkemaan ja tein pari mäkivetoa). Aurinko paistoi ja liikunta maistui! Taas tuli juostessa tunne, että olisi voinut jatkaa vielä vaikka miten pitkään, mutta omatunto kolkutteli palaamaan jo kotiin...

Puijontorni ilta-auringossa Valkeisen lammen yli kuvattuna. Kuopio <3


ke: lepopäivä, joskin venyttelin ja tein vähän kehonpaino-tasapaino-harjoituksia. Ei lasketa treeniksi, koska samalla juttelin tyttöjen kanssa ja suunniteltiin vappubileitä :) Tarkoitus oli itseasiassa käydä kuntonyrkkeilemässä, mutta elämä tuli väliin. No, ehkä lauantaina sitten.

to: heti aamupalan jälkeen yhdistelmätreeni:  kävely 20 min koirien ja vaunujen kanssa + juoksu 20 min salille (reippaasti, sohjossa vaunuja työntäen ja liikaa päällä --> kauhee hiki)+ Huippusalilla 1 h kehonpainoharjoittelu (apuna kahvakuula ja nahkakuula kannusti lattialla vieressä) rivakasti (tuli hiki ja huomasin taas edistystä etenkin yhdessä kiertokylkikamaluusliikkeessä, jes!) +juoksu kotiin (mutta pahimman ylämäen menin bussilla, kun sattui juuri sopivasti kohdalle ja rattaiden kanssa pääsee ilmaseksi :) ). Saliohjelma jäi salille vissiin, toivottavasti kukaan ei ehtinyt sosialisoida sitä omaan käyttönsä (joskaan en ihmettele, jos näin on päässyt käymään, koska kyseessä on todella hyvä Petrin tekemä ohjelma!).

Lenkkipaikkavinkki: juoksepa rantaraittia yliopistolta Niuvaan päivään ilta-aikaan. Nätimpää ja kivempaa saa hakea!


Ja tätä rataa siis! Tosi kivaa, kun ei tarvitse paria tuntia junnata samaa rataa, vaan tulee esim kiertoja, kestävyyttä ja voimaa samalla kerralla! Ensi viikon kunnianhimoisena suunnitelmana olisi yhdistää uinti johonkin muuhun... ehkä voisin jopa tehdä seuraavan: pyöräily uimahallille+uinti 1 km+pyöräily kotiin+juoksu 30 min. Siinä oliskin hyvä setti, pitää koittaa järjestää :)

Nyt alankin sitten harjoitella vappuilottelua :) Meidän typyt menevät isovanhemmille hoitoon, koirat toiseen mummilaan ja me päästään Murun kanssa tosi pitkästä aikaa yhdessä juhlistelemaan! Ajatuksena on viettää rento ilta kavereiden kanssa (säästä päätellen kumpparit jalassa mutta lakki ojossa!) ja suunnata aamulla vielä Peräniemen kasinolle vappubrunssille!

Ihanaista ja iloista vappua teille kaikille! Muistakaa pirskahdella!


1 kommentti:

  1. Tämä oli mielenkiintoinen postaus! Olet kyllä ollut ihan hurjan ahkera, tunsin melkein piston omassa sydämessäni =) Näitä yhdistelmätreenejä olisi kyllä hyvä kokeilla. Monesti kun käy niin, että kesken treenin alkaa kyllästyttää. Just silloin olisi hyvä vaihtaa lajia, niin johan taas jaksaisi.

    Näiden yhdistelmien toteuttamisen haasteena on vain aika, siis sen puute. Esim. salin jälkeen on hirvee kiire kotiin, että toinen pääsee myös treenaamaan. Ja lenkiltä kotiin samoten. Hiivatti, kun nämä illat ovat niin lyhyitä! Mutta ehkä pitäisi keksiä jotain lyhytkestoisempaa. Esim. puoli tuntia juoksua ja sitten vaikka siihen joku lyhyt setti päälle. Hmm. Laitan idean hautumaan!

    Viettäkäähän ihana vappu!

    VastaaPoista

Anna palaa, beibi!