keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Olen ihana-päivä

Tänään on mitä ilmeisemmin vietetty Älä laihduta-päivää, jonka tavoitteena on nostaa julkiseen keskusteluun jatkuvan laihduttamisen kipeys ja syömishäiriöiden ongelmat. Tarkoitus onkin jalo, mutta mielessäni päivän nimeämisessä on menty ojasta allikkoon. Ihmisaivot kun eivät tunnista negaatiota käskyssä: kyseisessä käskyssä aivot reagoivat vain käskyyn LAIHDUTA! Ja entistä syvemmässä suossa ollaan.

Kaikissa käskyissä (koirilleen, lapsilleen, alaisilleen ja etenkin itselleen hokemissaan) olisi varminta käyttää myönteistä muotoa, jolloin ajatuksen perillemeno olisi taatumpaa. Tämänpäiväisessä tapauksessa olisi siis syytä kannustaa viettämään "Rakasta itseäsi" tai "hyväksy itsesi"-päiviä. Kuulostaa kivemmalta ja jotenkin inspiroivammalta, eikö vain? Voisi halata itseään, tehdä jotakin itselle tärkeää ja katsoa peiliin ajatellen, että "hiton hyvä!"Oma life coachini kannusti minua tekemään harjoituksen, jossa piti listata 20 omaa vahvuuttaan ja 20 omaa heikkouttaan. Jo tämä vaihe osoittautui todella hankalaksi! Suoralta kädeltä sain aikaan 5, pidempään mietittynä 10. 20 jäi vajaaksi, pakko myöntää (mutta sanottakoon, että molemmissa!)

Harjoitusta jatkettiin seuraavasti yhdessä. Kävimme läpi, missä tilanteessa vahvuus voisi kääntyä heikkoudeksi ja mikä tärkeämpää: miten heikkoukseksi listaamani asia voisi uudelleen raamitettuna ollakin vahvuus, ja yhä totta. Harjoitus oli todella antoisa, ja suosittelen sitä todella lämpimästi kaikille.Päällimmäisenä minulle jäi harjoituksesta mieleen se tosiasia, että asiat ovat vain meidän omia näkökulmiamme, ja usein uskomustemme raamittamia. Jos taas opettelemme kääntämään sisäisen puheemme ja oman itsemme arvioinnin positiiviseen sävyyn, on itsensä hyväksyminen ja rakastaminen taas yhden askelen helpompaa: ja sillä, on kuulkaas käänteen tekevät vaikutukset. Vai mitä sanot: kun suuntaat kaiken itsesi sättimiseen kulutetun energian siihen, mitä kaikkea voit vahvuuksiesi avulla saada aikaan, niin vau! Sinua ei pysäytä mikään! Sillä eihän kenelläkään ole juuri sitä vahvuuksien ja mahtavuuksien cocktailia kuin sinulla!Innostuin harjoituksesta ja määräsin itselleni kotitehtäväksi tehdä 20 kohdan listan niistä asioista, joista fyysisessä itsessäni pidän. Piti siis oikeasti, rauhassa tarkastella itseään ja miettiä rakastavasti edes joitain kohtia. Tulos oli paitsi yllättävä, myös opettavainen. Kun listasta lisäksi keskusteltiin coachin kanssa seuraavalla kerralla, tein itsestäni, maustani ja minulle tärkeistä asioista havaintoja, joita priorisoimalla saan takuuvarmasti elää taas himpun verran onnellisempaa elämää.

Tässä suosikit listaltani:
* pikkurillien kynnet
* nimettömien sormien muoto, etenkin vasen nimetön näyttää vihkisormuksessaan ihanalta
* oikean jalan pohje (vasemmassa on raskauden jäljiltä suonikohjun jämiä, muutoin sekin pääsisi listalle)
* aika hyvä pylly
* vatsa (silloin kun ei turvoksissa)
* korvanlehdet (rakastan näyttäviä korviksia... tässä syy siihen?)
* nenä
* huulet
* ranteet (tykkään rannekoruista, lienen siis intuitiivisesti halunnut korostaa paikkoja, joista itse pidän)Mitä sinun listaltasi löytyisi? Mitä mieleesi tulisi äkkiä, nyt, ihan ensimmäiseksi? Ennen kuin ehdit alkaa kritisoimaan?  Kannustan tekemään listan vielä tänään ja sulkemaan sen syvälle sydämeesi pahojen päivien varalle! Jotta jokainen päivä olisi Olen ihana-päivä <3


2 kommenttia:

  1. Suomalaiset eivät osaa kehua itseään!! Minä olen esimerkiksi joutunut ihan opettelemaan tietoisesti ottamaan kehuja vastaan. Jos joku sanoi minulle ennen, että onpa sinulla hienot kengät, niin vastasin aina, että nämä nyt ovat vaan tällaiset... Nykyään osaan sanoa, että KIITOS, eikä olekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon niin samaa mieltä! Miksi aina pitäisi vähätellä? Hienoa, että olet opetellut ottamaan kehuja vastaan <3 Osaatko kehua itse? Entä itseäsi? Siinä vasta haastetta, mutta tekee ihmeitä :)

      Poista

Anna palaa, beibi!