tiistai 24. marraskuuta 2015

Sisäjuoksurevittelyä

Valmentajalta tuli viestiä: 

Moikka!

Ensi viikolla voisit tehdä tämmöisen kokeilujutskan. Juoksumatto on ehkä paras vaihtoehto treenimuodoksi niin saa sykkeet pysymään sopivalla tasolla.

1) Alkulämmittely: syke 120-135, kesto n.15min
2) Aerobinen kynnys oli keväällä laktaattien mukaan 155. Nosta syke 155-160 alueelle. Seuraa miten hengitys reagoi tällä tasolla. Aerobisella kynnyksellä pitäisi hengitys hieman kiihtyä. Jos näin ei tapahdu niin sitten nosta vielä sykettä 160-165 alueelle. Kun tuo kohta missä hengitys hieman kiihtyy löytyy niin voit juosta siinä n. 15min.
3) Anaerobinen kynnys oli 175. Nosta syke 175-180 alueelle. Seuraa mitä tapahtuu hengitykselle. Jos anaerobinen kynnys on ylitetty pitäisi hengitys kiihtyä selvästi = kunnon puuskutus. Tällä alueella voit juosta 3-4 minuuttia.
4) Loppuverryttely: syke 135-155, n.15min (saa juosta kauemminkin)Hurrasin mielessäni! Nyt on junnattu peruspuurtamista jo jonkin aikaa, saako viimein alkaa revitellä? Edes vähän? Tänään kokeilin, näin meni:

* Lämmittely meni tosi kevyesti, vauhdilla 10-12 km/h. 9 min kohdilla suunnilleen alkoi hiki nousta pintaan.
* Kakkosvaiheessa olikin jo enemmän meininkiä: ei hengästyttänyt juurikaan, vaikka sykkeitä sain nostettua. Reilusti 165-168 sai olla, että alkoi hengitys tihentyä. Vartti meni kevyen tuntuisesti, ja rupesin jo lopussa siinäkin vähän kiihdyttelemään vauhteja, kun ei hengästyttänyt juurikaan. Hiki alkoi tulla kunnolla, kun olin juossut yhteensä melkein 25 min.
* Kolmosvaiheessa sykkeet sain nostettua sinne 175-180 rajoille ja alkoi puuskuttaa jonkin ajan päästä. Kolme minuuttia meni suht kevyesti, vaikka jo kovaa mentiinkin. Happoja ei juuri jaloissa tuntunut, askel nousi hyvin. Neljännen minuutin nostin vielä vauhtia ja sykkeet nousivat 188 pintaan. Alkoi jo nousta happojakin loppuvaiheessa :)

* Lopuksi loppuverkat rauhallisesti ja vielä kävely kotiin (3km) suihkun jälkeen. Sen huomasin ,että verrytellessä sykkeet pysyivät vielä suht korkeammalla kuin alkuverryttelyssä, vaikka vauhti oli hiljaisempi. Kun lopetin, palautuivat melko nopeasti 80 pintaan. Kotona vielä hyvät venyttelyt päälle.Nyt sitten odotellaan valmentajan palautetta :) Huippua oikeasti huomata jo itsekin, miten kunto kehittyy, kun malttaa seurata ohejita säntillisesti. Viikon päästä olisi välitestit, uskoisin jotain tapahtuneen!

Mitenkäs sillä puolen ruutua? Onko loska syönyt treenihalut?


3 kommenttia:

 1. Ai että, tuo sisäjuoksu olikin kuntotestausta! Minä ennätin jo ajatella että olet vältellyt teiden liukkautta ja loukkaantumisriskiä hyppäämällä matolle. Aika mielenkiintoinen testi, pitäisi joskus itsekin kokeilla.

  Mutta kiitos kysymästä, ei se loska, vaan pimeys ja liukkaus yllätti. Taitaa olla nastalenkkarien ostoon lähtö että uskaltaa lenkkeillä. Muutenhan säät ovat vain asenne- ja pukeutumiskysymys, tai ainakin toivottavasti. Toivon niin kovasti ettei hyvin alkanut lenkkeily tyssää pitkään ja pimeään talveen vaan että ennemminkin siitä saisi ammennettua voimaa kunnes päästään jälleen kevääseen. Kesää odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipparallaa! Olen itseasiassa ihmetellytkin, miten vähän olen juossut tai pyöräillyt sisällä, vaikka siihen olisikin niin huiput mahdollisuudet. Olen ulkosalla juossut Innov8-polkujuoksukengillä, joiden kuviointi on sen verran rouhea, ettei nastoja ole erikseen kaivannut :) Tsemppiä talvitreeneihin, kyllä se lähteminen aina palkitsee!

   Poista

Anna palaa, beibi!