sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pink Sweetie Raw Cupcakes

Olen katsonut Koko Suomi leipoo-ohjelmaa silmä pinkeänä koko kauden. Ohjelmahan on sinänsä tosi huono (tönköt tuomarit ja juontaja sekä vehnäpohjaiset leipomukset joita en kuitenkaan koskaan tee, nyt alkuun pari argumenttia mainitakseni). Mutta silti: mikä näpertelyn ihanuus! Minusta on tosi rentouttavaa ja maagista seurata, kun joku väkrää jotain antaumuksellisesti. Keskittyy oikein ja tekemisestä saattaa kuulua pieni ääni... Ehkä siksi tykkään ihan hirmuisesti monesta yrittäjästä; he ovat NIIN täysillä oman asiansa kimpussa! Aivan kerrassaan mahtavaa. Melekosta, sano savolainen.

Cupcakeseja raakana. Tarkoituksella. Tositarkoituksella.


Kyseisestä ohjelmasta inspiroituneena halusin leipoa cupcakeseja. Tilanne oli "yksin kotona kolmin", eli yksin kotona kahden lapsen kanssa, systeri jälkikasvuineen tulossa yökylään (<3). Pistin hirvipaistin uuniin (oodi hirvelle: vasan paisti paahtoversiona vie kielen ja mielen mennessään ja on sarjassamme älyttömän helppo valmistaa, äärimmäisen herkullinen syödä ja lihakset tykkää protkuista!) ja etsiskelin näppärää raaka-jotain-ohjetta.

Löytyi oheinen, klik, josta sitten sovelsin vaaleanpunaisen fiftarilookkiin sopivan version (koska meillä on keittiössä ralliruutulattia, mintunvihreät seinät ja kuvassakin näkyvä vaaleanpunainen radio, eli leivottavan piti sopia sisustukseen). Varoitan tässä vaiheessa, olen leipojana ja kokkailijana vähintäänkin suurpiirteinen, ajattelen leipomiseen laitettavan rakkauden kuittaavan pienet huolimattomuudet. Olen kuitenkin yrittänyt tähän kirjata todenmukaiset määrät. Melkein. Lähes ainakin. No, hyvää siitä tulee joka tapauksessa!

Leipominenhan on luova harjoitus jos mikä, eli ylläoleva pätee meikämimmin kohdalla. Osuu kuin nyrkki päärynäpalloon.

Pink Sweetie Raw cupcakes (n. 10 kpl)
2,5 dl mantelijauho
4 rkl raakakaakaojauhe
2 rkl hunajaa
2 rkl kookosöljy
0,5 tl laadukas suola

Täyte:
n. 1,5 dl jähmetettyä kookoskermaa
n. 1,5 dl jäisiä mansikoita
1 tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus (soija)lesitiiniä
2 rkl kookosöljyä
(hunajaa, jos haluat makeamman täytteen)

Sekoita kaikki taikinan ainekset, pyörittele kookosöljyisin käsin palleroiksi ja painele muffinssivuokien pohjalle. Tee keskelle reilu kolonen. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Tee täyte, surauta blenderillä tai sauvasekoittimella ainekset sekaisin ja lusikoi taikinamassan päälle kolosiin. Syö loppu täyte parempiin suihin joko heti tai seuraavana mahdollisena hetkenä. Laita muffinit vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Lusikka auttaa syömisessä. (Luolanaiset voivat syödä suoraan vuoasta. Kivikaudella etenkin nuo valkopilkkuiset olivat suosittuja.)

Vieraiden (tai siis ei niin vieraiden, sanotaanko nautiskelijoiden, skaala 2,5-3x-vuotta) kuvailu ensimmäisten maistiaisten jälkeen oli "taivaallista". Että siitä vaan leipomaan, tämän helpommaksi EI VOI mennä!

1 kommentti:

Anna palaa, beibi!