maanantai 16. helmikuuta 2015

Palautusviikko uudella otteella. Tai "otteella".

Viime viikko olikin sitten taas palautusviikko. Tai näin jälkeenpäin voi varmaan sanoa, että siitä tuli "palautusviikko". Viime palautuksella tein silleen, että vähensin reilusti sekä painoja että sarjamäärää viimeisestä harjoituksesta. Käytännössä tein saliharjoitukset silloin aivan ensimmäisen viikon painoilla ja kolmella sarjalla, lisäksi pidin muun liikunnan kohtuudessa ja kevyenä. Se tuntui sopivan ja tuolloin palautusviikolle tuntui oikeasti olevan tarvetta. Kovempana liikuntana tuolla viikolla taisivat olla vain Huipputunti sekä kuntonyrkkeily (niissä kyllä energiaa riittikin ihan mahtavasti!).

Tämän toisen palautusviikon eli viime viikon tarkoituksena oli kokeilla uutta tapaa: Vähennettäisiin vain sarjamäärää kahteen, mutta painot pidettäisiin melkein samassa, vain himppu alaspäin. Tarkoituksena oli paitsi kokeilla toisenlaista tapaa, myös helpottaa palautusviikon jälkeistä salitreeniä pitämällä painot melko lailla samassa.

No, rakas treenipäiväkirja, viime viikko meni seuraavasti:
ma: PT-projektin lopputestit. Ajallisesti ei pitkä harjoitus, mutta jokainen testi tuli tikistettyä täysillä ja loppuun asti. Myös pieni jännitysmomentti oli mukana, joten harjoituksena sinänsä raskaahko.

ti: lepo, tai no.. "lepo". En käynyt salilla, mutta innostuin käymään lenkillä ja jumppaamaan kotona. Pää rankaisi jotenkin lepoilusta.

Lillakoira näyttää mallia lepopäivästä, johon meikäläisen pääkoppa ei meinaa taipua sitten millään.


ke: Salitreeni, alakroppa. (Huomaan, että suosin alakroppaa... jos aikapula tulee, yläkropan treeni jää tekemättä. Hmm, pitää kiinnittää huomiota. Toisaalta edellisenä päivänä jumppasin kotona punnerruksia, dippejä ym.)

Tälleen meillä menee monesti aamupäivän saliharjoitukset.


to: Huippumuksutunti neiti nollaveen kanssa. ÖÖh... en koe olevani kamalan hyvä tämmöisissä "orava hyppeli mättäältä toiselle"-tyyppisissä ratkaisuissa. Leikin kyllä typyjen kanssa ja jumppaan, neiti kaksveen kanssa ollaan harjoiteltu kehonpainoharjoituksia ja matkittu eläimiä nyt kovasti. Mutta myönnetään, tulossa oli aika tylsä aamupäivä lähtökohtaisesti, joten lähdin salille :) Jumppa ei ollut erityisen rankka, vaan ei nyt kylmäkään tullut. Mikä oli tarkoituskin, niin sain tosi hyviä vinkkejä ja liikkeitä vauvan kanssa toteutettavaksi kotona, jossa voin kuunnella samalla vaikka jotain muuta musiikkiakin jumpatessa. Neiti nollaveelle tuntuu olevan aika sama, mitä musaa kuuluu (samalla tavalla virnistelee, oli sitten cheekkiä tai lapsikuoroa), neiti kaksvee taas pyytää Liisa Elliottia tai Lobinia, mutta hytkyy sitten ihan iloisesti minkä tahansa rytmissä (laulaa muuten sujuvasti Cheekin kertsejä ;)). On kuitenkin sanottava, että ihan kiva siellä muksujumpassa oli käydä, mukava vetäjä ja mammaryhmä sekä pikkujumpparit saivat ajan kulumaan tosi nopeasti. Ja neiti nollavee tykkäsi hänkin.Neiti nollaveellä oli kivaa jumpassa. Huomaa mamman ja beben mätsimätsi-jumppapullot <3


Torstaina tuli toinenkin urheilusuoritus: Huipputunti Huipulla kaverini Ainon kanssa. Hyvä treeni tuli! Vaikkakin, torstaisin sydämeni itkee aina verta, kun pitää valita kahvakuulan (<3) ja Huipputunnin välillä. Huoh, ikuinen dilemma. Ei oo aina niin sanottua, että "mee sit tiistaina kahvakuulaan". Kun kotona on kaksi pientä lasta, kaksi koiraa ja kaksi urheilevaa aikuista, niin aikatauluja pitää vähän suunnitella...

pe: Aamutreeni Talentriathlon-porukan kanssa Huipulla. Tästä olikin jo oma postauksensa. Oli niin kova treeni, että loppuvaiheessa ei enää riittänyt hikeäkään. Tunti oli aamulla klo 6.30-7.30, jota ennen käytin koirat pikkukävelyllä ja pyöräilin salille, sitten treeni ja lopulta pyöräily kotiin, jossa vasta aamiainen. Ennen treeniä söin yhden omenan, ja salilla treenin jälkeen banaanin. Voisin ennakoida seuraavalla kerralla sen verran, että tekisin illalla vaikka smoothien valmiiksi ja lappaisin sen kitusiin ennen kotoa lähtemistä: voisi jaksaa vähän paremmin vielä :) Ja nestettä! Sitä enemmän!
la: "lepopäivä" taas, eli porukoiden muutto klo 09-16. Kolmannesta kerroksesta roudattiin ensin tavarat alas, ja uudessa osoitteessa taas hissittömään kolmanteen kerrokseen. Toki painavampia oli nostelemassa rivakoita miehiä, mutta tuli itsekin juostua portaita ihan kiitettävä määrä :) Lisäksi muuta puuhaa, laatikoiden tyhjennystä kaappeihin, siivoilua ym apukäsinä toimimista. Lämmin tuli, se hyvä.


Muutossa löytyi "the ultimate"-jumppaväline. Kuka tunnistaa? Kyseessä on kasarilta peräisin oleva jokaisen kotijumpparin pelastus, rintalihasten trimmain! Nurkista tuntuu löytyvän kotijumppavälineitä niin joka sorttiin, että pitänee valmistella oikein koonti tänne blogiin.


su: pitkä kävelylenkki, ja sen jälkeen raakakakkulan osayrittäjänä toimimista. Puuhaa riitti todellakin, mutta ei mitään hikiurheilua. Illalla olin ihan rättipoikki, mutta happihyppelö tyttöjen kanssa auttoi jaksamaan ysiin saakka silmät auki.Summa summarum: Yläkroppa salilla jäi treenaamatta, josta tietenkin tunnen kamalaa synnintuntoa. Muuten käsien ja selän lihaksistolle on tullut kyllä hommia, joten eivät ne ihan ole saaneet laiskotella :) Ihan himmailuksi palautusviikko ei siis mennyt. Nyt tekee jo superpaljon mieli treenaamaan kunnolla, mutta tuskailen taas aikataulujen kanssa. On kaikenlaista puuhaa töiden ja miehen aikataulujen kanssa säätämisessä, mutta luulen pystyväni toteuttamaan molemmat salitreenit, Huipputunnin torstaina ja ainakin yhden aerobisen. Tai ainakin hyvä on yritys :) Mieli kaipaa kuntonyrkkeilyyn lauantaina, muta olen yksin kotona kolmin, eli molemmat typyt ovat kokonaisvaltaisesti kanssani koko viikonlopun. Jos keksis jonkun ratkaisun, niin olis huippuihkua.

Iloista viikkoa kaikille tasapuolisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa, beibi!