lauantai 21. helmikuuta 2015

Tyttöjen viikonloppu ja uusi treenijuttu


Vietellään täällä neitien kanssa tyttöjen viikonloppua. Eilen illalla ohjelmassa oli suklaalettuja, tänään käytiin aamupäivän ulkoilulla luistelemassa (tai tämä voi olla vähän suuruudenhullusti sanottu, neiti kakvee luisteli siis 3,5 min.) Finland Ice Marathon-alueella. Nyt molemmat neidit nukkuvat (rasti seinään, yleensä on aina semmoinen vahdinvaihto, että kun toinen käy päikkäreille niin toinen herää), illalla ajattelin viedä heidät ulos syömään. Eiväthän he siitä ehkä ihan kamalasti perusta vielä, mutta ajattelinpa viihdyttää itseäni sentään jollain muulla, kuin perinteisellä ruoka + pikkukakkos-yhdistelmällä (mikä ei sitä paitsi onnistuisi, koska lauantai, eikä pikku kakkonen siis tarjoa viihdykettä).

Pääkokki ja keittiöapulainen letunpaistossa.

Kämänen kuva ei tee oikeutta maulle: kananmunia, banaania, raakakaakaota ja psylliumia sauvasekoittimella sur sur, pannulla letuiksi, päälle marjoja ja kookoskermaa. Njam! Neiti kaksveekin söi kolme annosta, neiti nollaveen mielestä oli liian kiinteää.


Liikuntamielessä viikonloppu lähti hyvin käyntiin eilen perjantaina. Tarinaa pitää nyt pohjustaa vähän, että pääsen itse asiaan. Projektimme on varsinaisesti jo ohi, mutta PT-Marko lähetti minulle sähköpostia, jossa ohjeisti salitreenin muokkaamisessa jatkossa. Nyt kun voimaa on kasvatettu tai ainakin alkuun saateltu, pitäisi alkaa miettiä kestävyyden rakentamista kevään ja kesän koitoksia silmällä pitäen. Siinä missä talven sydän treenattiin ohjeen mukaan kohtalaisilla toistomäärillä (8-12) ja viikoittain sarjamäärää JA painomäärää kasvattamalla (3-5 sarjaa), nyt olisi syytä säätää painoja niin, että toistoissa päätäisiin pitkiin sarjoihin (15-20, jopa 25 toistoa). Sopivasti olin varautunut perjantaina tekemään tyylikkäästi edellisellä viikolla skippaamani yläkropan, joten eikun testiin.

Tein ensin lämmittelysarjat ihan kevyillä säädöillä ja  säädin nyt sitten painoja himpun verran alaspäin edellisistä treeneistä ja pyrin tekemään pitkää sarjaa. Hyvin meni, ja aijai miten mukava polte! Yhdistin treeniin vielä elementtejä torstain Huipputunnilta, jossa Härkösen Jarno opetti aktivoimaan kehon pieniä lihaksia eritavalla ja ottamaan niihin tuntumaa ihan eritavalla. Nyt jos olisin teinipissis, niin kirjoittaisin OMG! Mikä vaikutus yksinkertaisilla väliharjoitteilla! Siis whaaat?!

Koska selfienurkka, niin pitihän sitä nyt omaa hikeään kuvata. Oli niin hyvä mieli treenistä :)


Konkreettinen esimerkki: aiemmin olen penkissä tehnyt olevinaan ja varmaan oppinutkin tekemään ihan ohjeen mukaan sinänsä, mutta nyt tein näin Ensin tein kontallaan lattialla lapoja puristavia ja avaavia liikkeitä noin 10 (niin kauan, että selvästi puristus alkoi tuntua oikeassa kohdassa). Sen jälkeen siirryin selälleen penkille, hain oikean asennon ja lapatuen ennen kuin nostin tangon. Kun sitten aloin nostella tankoa, keskityin miettimään (siis oikein, miettimään) vain yläselkää ja lapoja sekä rintaa jättäen käsien työskentelyn oikeastaan oman onnensa nojaan. Tässä kohtaa tapahtui jotain: tanko alkoi tuntua kevyeltä (ei enää toki 20 toiston jälkeen, mutta sinne loppupuolelle asti). Aktivoin ja käytin siis tietoisesti isoja lihaksia pelkkien käsien rimpuloiden sijaan. OHO :) Kyllähän se PT näistä puhui, mutta mulla nyt oli varmaan vähän pitkät piuhat... Parempi myöhään kuin ei silloinkaan, nyt tuli treeniin taas uusi ulottuvuus.

Samalla tavalla testasin ylätaljaa ja alasoutua, mutta teinkin liikkeen TRX-nauhoilla laitteiden sijaan. Tein tämän supersarjana niin, että tein ensin yläselkää aktivoivia lapaharjoituksia 10, sen jälkeen ylätaljatyyliin 15-20 toistoa ja heti perään alasoututyyliin 15-20 toistoa, tauko vasta sitten. Ja taas alusta, yhteensä kolme kierrosta. Aika muikea tunne.... Ja on muuten vielä nytkin! Yhdistettynä muuhun treeniin, niin sanottakoon hauisten, yläselän ja itseasiassa syvien vatsisten olevan erittäin järkyttyneitä :)

Aamusmuuti.


Alkuviikosta ehdin tehdä alakropan jo vanhaan tyyliin, mutta huomasimpa siinäkin palautusviikon purreen, vaikkei nyt ihan lepäillessä mennytkään. Kyykkyyn ja prässiin sai taas lisätä painoa, mukavaa sekin :)Tänään koitan pitää kyllä ihan lepopäivän, huomiselle olisi aerobinen tiedossa. Vaikka kyllä mä jo kävelin sinne satamaan kotoota pari kilsaa suuntaansa, neiti kaksvee Manduka-selkärepussa (ehta peli muuten, suosittelen lämpimästi. Taipuu sekä pienelle että isommalle kannettavalle (lapselle, ei tietokoneelle)) ja neiti nollaveetä vaunuissa sohjossa lykkien... mutta sitä ei lasketa, kun jalassa on kumpparit, eikö niin?

Ensin luisteltiin kumppareilla...

Sitten suurieleisesti noin 3,5 min luistimilla, kunnes tuli kiire...

...Vihtorin letuille. Tiskin takana oli Talentriathonkoulustakin tuttu Teemu klaaneineen, terveisiä vaan. Neidille maistui :)

Neiti kaksveen mielestä päivän huipennus oli tässä <3
Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa, beibi!