perjantai 13. helmikuuta 2015

Talenträäkki

Tänään varhain aamulla joukko reippaita Talentriathlonkoululaisia kömpi vällyjensä alta Huipulle ottamaan taas itsestään mittaa. Triathlonhan on aika suoraviivaista urheilua, harjoitteluvaiheessa varsinkin: ensin uidaan kilometritolkulla uimahallin radalla, sitten juostaan pääosin suoraa tietä niinikään kilometritolkulla ja jossain välissä poljetaan: joko paikallaan kuntopyörällä tai maantiellä tukka hulmuten (kypärän alta, kröhöm.). Tänään olikin vuorossa hiukan erilainen treeni: oma kroppa välineenä taivuttiin ja vaivuttiin suuntaan jos toiseenkin. Epämukavuusalueella taas mennään eikä meinata.
Kyseessä oli ensimmäinen yhteistreeni tällä porukalla ja se pidettiin Huipun tatamilla. Treenit veti kokenut karateka Petri, jonka tekemänä kaikki liikkeet näyttivät hämäävän helpoilta. Hah! Ainakaan oma suoritukseni ei sitten ihan niin sulokas ollutkaan, mutta tsemppiä löytyi koko porukalta ja tosi hauskaa oli! Jos joku on lukenut hehkutukseni tempputunnista, niin voi saada osviittaa siitä, miten innoissaan meikämimmi siellä tatamilla loikkelehti ja koikkelehti. Tatami on muuten ihan älyttömän inspiroiva treenialusta, tulee melkein välttämätön tarve tehdä kuperkeikkoja, mönkiä, hyppiä ja hassutella. Ei paha :) Tänään tehtiin erilaisia liikkumis-, ja koordinaatioharjoituksia sekä tabata-treeni. Treenikokonaisuus oli semmoinen, että ensin tuli hikoiltua kuin suihkussa ja sitten hiki vaan loppui, vaikka tuli tehtyä ihan täysillä. Heh, ilmeisesti yön jälkeen olisi voinut juoda vielä enemmän ennen treeniä.
Kehonpainoharjoittelussa on tosi monia hyviä puolia, jotka natsaavat sielunmaisemaani tällä hetkellä:
* oma kehontuntemus lisääntyy ja kehitystä pystyy seuraamaan suoraviivaisesti
* treenin voi tehdä milloin ja missä vain: jos sanotaan, että lenkkeily on helppo ja halpa harrastus ("tarvitset vain lenkkarit"), niin tämä se vasta onkin: tee vaikka alasti, omassa olohuoneessa tai puistossa (suosittelen jälkimmäiseen vähintään alusasua). Siitä vaan kokeilemaan, mihinkäs se kroppa taipuisikaan!
* Varsinkin porukassa treenaus on tosi hauskaa!
* Taas kerran: lapset eivät voi olla tekosyy olla treenaamatta, koska ipanathan liikkuvat näin luonnostaan ja innostuvat takuulla mukaan: saadaan yhteistä tekemistä perheen kanssa. Eikun vaan vaikka seuraa johtajaa-skaba käyntiin!
* Omat liikunnalliset ilo-tavoitteeni (käsillä seisonta, spagaati, kärrynpyörä sammalmättäällä metsäpuron pulputessa raikkaasti vieressä) saavat tukea tämän tyyppisestä harjoittelusta.
* Keho saa monipuolisesti uutta ärsykettä, uskon tämän vaikuttavan positiivisesti myös mieleen. Kun vanhat ratakset joutuvat uusille urille, saa harmaa aivosolukin potkua uusista asetelmista (ja asennoista).
* Iloittelu ei ikinä ole pahasta.


Ylemmät kuvat aamun treenistä Huippuareenalta, Marika ystävällisesti kuvasi ja sain kuvat käyttööni, itse uppouduin treeniin niin, että kuvaus jäi kokonaan paitsioon.

Triathlonkoulumme jatkuu aina parin viikon välein koko kevään. Nyt pitäisi kyllä kilsojen lisäksi saada aikaan muutamia uimahallikeikkoja, mutta asiassa on yksi perustavaalaatua oleva este: puuttuu uikkari. Ja menepä keskellä talvea ostamaan kivaa uikkaria, niin eipä löydy! Mielessä on Hawaiji-tyyppinen, vähän pop-taiteella maustettu tai vaihtoehtoisesti ehkä pantterikuosinen (tämä on neiti kaksveen ehdotus ja näkemys äidille soveliaasta uikkarista). Lieköhän semmoista olemassakaan? Yhden löysin jostain nettikaupasta, mutta kokoja ei ollut. Ja nyt sitten tämä kyseinen nettikauppa mainostaa juuri tätä samaista uima-asua facebookini etusivulla, kuin kääntääkseen veistä haavassa. Ja ei, kokoja ei ole vieläkään. Ja ei, musta kolmiraitauikkari ei ole minua varten. Fiilistä, hei!


Jälkimmäiset kuvat Tempputorstaista, kuvaajana toimi Kirsi-serkku :)


Ja fiiliksistä puheen ollen... tuon kehonpainoharjoittelulinkin takaa löytyvä Jarno Härkönen tulee Huipulle vierailevaksi vetäjäksi ensi viikolla. Hän vetää sekä torstain Huipputunnin että viikonlopun workshopin. Viikonloppuna en pääse, kun minulla on lastenhoitovuoro puoliskon viettäessä poikienviikonloppua, mutta torstaille jo ilmoitin sekä minut että miekkosen. Treffeille leikkimään <3

Vinkkivinkkinen siis lukijoillekin, sinne saa kaiketi ilmoittautua kuka vaan innostunut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa, beibi!