tiistai 24. helmikuuta 2015

Treeni puree, auts!

 
Rakas treenipäiväkirja,

Viime viikon treenit menivät ihan putkeen. PT otti yhteyttä viikon keskivaiheilla ja ohjeisti vaihtamaan salitreeniä semmoiseen malliin, että toistomääriä pitäisi pyrkiä saamaan 15-20, jopa 25. Tavoitteena siis kestävyyden kehittäminen voimapainotteisen harjoittelun sijaan. Kuitenkin, mikäli ymmärsin oikein, voi muuten jatkaa samalla tavalla nousujohteisesti, eli viikko viikolta lisää sarjamääriä ja viimein välissä palautus (tässä pitää kyllä petrata, kröhöm).

Sain ystävältä tuliaiseksi tämmöisen, ja tästä tuli ihan lempparia! On vaan niin hyvää ja vie makeannälän mennessään... Join jo koko paketin, tätä pitää etsiä lisää!


Lisäksi on syytä tuoda treeniin viikkotasolla muitakin kestävyyselementtejä. Kesän koitokset kun lähenevät koko ajan, eikä siellä pelkällä kyykyllä maaliin tulla (tai ainakin tyyli olisi erittäin omintakeinen). Tässä olen haasteeksi huomannut sen, että kun liikuntatunnit on niin kivoja ja salitreenissä aika kuluu myös tosi kivasti liikkeiden vaihtuessa, aerobiset ovat olleet vähän tervanjuontia. Kelihän on ulkona mitä kamalin (märkää, loskaa, viimaa, kylmää, miksi-kukaan-haluaa-asua-täällää), joten olen ollut salikortista enemmän kuin onnellinen (minä sydän sisäliikunta talvisin), mutta lets face it: onhan se matolla juokseminen nyt aika tylsää. Sunnuntaina kuitenkin keksin keinon ja se vähän helpottikin: latasin Soundcloudista Paleoradion uusimman podcastin ja kuuntelin sitten sitä steppaillessa (kyllä, porrasvempeleellä on näemmä nimi, ja se on "stepperi". Tulee lähinnä mieleen 80-luvun ostosteeveen myyntihitti tuosta nimestä, mutta laite itsessään on kyllä varsin uskottavan oloinen). Aika meni ihan mukavasti siinä, ja lopuksi vielä hölkyttelin hetken matolla hikiä kuivatellen. Pitääpä ottaa agendalle myös jatkossa.

Tän päivän (24. tiistai) treenit. Yläkroppa sai kyytiä. Tämä siis uuden treeniohjeen mukaisesti. Huomaa pinkki kynä. Kaupan päälle treenivihossa kaikenkattavia mietelauseita ja kannustuksia vaihtuvalla teemalla.


Alkuviikon ehdin mennä vanhaan malliin ja otinkin ohjeesta onkeeni, ja alakropan treenasin entisenlaisesti. "Palautusviikko" ilmeisesti kuitenkin taas toimi, tai ainakin tein enkkoja: takakyykkyyn ja prässiin sai laittaa taas lisää painoja ja enkö vaan saanut sarjat niillä nakuteltua :) Lisäksi olen kiinnittänyt erityistä huomiota treenissä takareisiin, joita olen koittanut aktoivoida eri tavoilla. Ne tuntuvat olevan vielä kovin huikentelevaisia tosin, ja niitä joutuu patistelemaan ihan tosissaan. Noin isot lihakset, ja noin laiskat! Olen tyytymätön.

Vatsiksia varten. Enkka: 10 x 45 kg. Ja vielä sarjana.


ma: aerobinen matolla juosten (5 km/26min) + jumppa selfienurkassa. Oli kahvakuulakin osallisena, ei pelkkä kamera.
ti:sali, alakroppa. Tämä siis vanhaan malliin, sarjoja 3, toistoja 8-12, painoja lisää!
ke: lepo. Flunssa yritti koko loppuviikon iskeä, mutta kun ei kerran tullut kunnolla, niin liikuin sitten normaalisti.
to: Jarno Härkösen Body movement-tunti. Wu-huu! Ei mikään kauhean hikirääkki, vaan hiljaisen tehokas, sanotaanko näin. Olen tuon tunnin jälkeen jatkuvasti haaveillut kesästä ja treenistä tuon aiheen ympärillä ulkona. Tai mihin kaikkeen sitä voikaan soveltaa. Myös luonnollisen liikkumisen leirit kiinnostaisivat, mutta ovat ehkä vähän arvokkaita tähän äitiyslomalaisen budjettiin... Kaikista kivinta olisi päästä semmoiselle Murun kanssa yhdessä :) parisuhdeaikaa parhaimmillaan, liikkumaan!
pe: sali, yläkroppa. Eilinen aktivointi tuntui mukavasti! Tämän tein jo uudella tavalla: sarjamääriä oli nyt 3, mutta painoja hillitymmin (mitä se meikäläiselle nyt sitten onkaan, kärpässarjassa mennään painojen suhteen jo muutenkin), mutta toistomäärät 20 kieppeille. Mikä treeni! Olin ihan fiiliksissä (ja otin sen kunniaksi selfien). #Hah!
la: lepo, mutta käytännössä sitten kävelin tyttöjen kanssa Finland Ice Marathonille. Meiltä on sinne pari kilsaa suuntaansa, neiti kaksvee kulki Manduka-repussa (15 kg) ja neiti nollavee vaunuissa... Tuolla sohjossa lykkiminen ja taaperrus kyllä alkoi jo tuntua :) Yhteensä reilun kahden tunnin ulkoilu ja kaikilla hyvä mieli :) Illalla vielä leikittiin neiti kaksveen kanssa "miten eläimet kävelee" -eli body movementin inspiroimaa nykyistä lempileikkiä, jossa neiti sanoo eläimen ja yhdessä mietitään ja matkitaan eläintä ympäri huushollia.
su: aerobinen salilla, 45 min stepperillä, juoksua matolla 7,5 min (pohje kramppasi), hyvät venyttelyt. Pyöräily salille ja kotiin.

Näin meillä aina treenit sujuu. Neiti nollavee köllii vaunuissa sen aikaa, kun teen muuta, ja lopuksi mennään kiusaamaan vatsiksia, takareisiä, kylkiä ja mitä milloinkin -ja samalla leikkimään. Vauva ja äippä tykkäävät. Alleviivaan tässä, että tämä sujuu nyt vielä, kun nöösi ei liiku omaa akselinympärystään enempää, eli ei aiheuta vaaratilanteita muille treenaajille. Kun hän ei enää viihdy paikallaan, pitää tietenkin muuttaa treenitaktiikkaa... mutta hätä keinot keksii, luotan siihen.


Saattaa olla, että hiilarit on jääneet syömisissä vähän vähille, kun huomaan jääväni jumittamaan välillä erinäisiin tilanteisiin... jos tulee hetkeksikään passiivinen tilanne (jonotus, bussimatka, muu odottelu), niin huomaan olevani ihan muissa maailmoissa ja silmien tuijottavan tyhjää. Ei ole treeniin vaikuttanut onneksi, mutta pitäisi jotain hh-pitoista koittaa syödä... riisikakut tunkee vaan korvista ulos, bansku menee vaan smoothiessa, pasta ja riisi lähinnä ällöttää ja aiheuttaa tukkoisen olon...Oon kaikkia noita vetänyt (plus perjantaina vähän karkkia, oms noms miten olikin hyvää!) pieniä määriä, mutta tarviiskohan lisää? En tiiä, huoh.

Ihanaa viikkoa kaikille! Lehdestä saimme lukea, että lienee tulossa etukäteen, joten riemuitkaamme siitä ihan täysillä!
Jos tämä ei ole monsterilaite, niin ei sitten mikään. Huomaa ojentuvat alienmäiset ulokkeet, jotka ovat valmiina sieppaamaan viattoman, pahaa-aavistamattoman urheilijan syövereihinsä. Sivuvaikutuksena tosin  vatsalihakset saattavat vahvistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa, beibi!