sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Treeniohjelman saliosuus testattu

Jee, uusi saliohjelma on otettu käyttöön! Tai siis oikeastaan kyseessähän on eräänlainen toiminnallisiin muuveihin perustuva liikepankki, josta valitsen aina kuhunkin harjoitukseen sopivan setin. Fiilistelin liikkeitä jo etukäteen innolla, kaikki näyttivät niin kivoilta! Tuntui, että toiveitani oli juurikin kuunneltu: apuna käytettiin TRX-nauhoja, kahvakuulia, palloa ja painoja. Kaikki harjoitteet kuormittivat koko kroppaa jonkun täsmävaikutuksen ohella, siis JUST sitä, mitä toivoinkin!

Yksi ongelma tuli heti vastaan: valinnan vaikeus. Treeni ei mennyt kuitenkaan haahuiluksi, päin vastoin. Jatkossa pitänee tosin kirjata vihkoon ylös etukäteen tehtävät liikkeet, nyt suunnittelin treenin salille mennessä nettisovelluksen avulla ja harjoitus sai lopullisen muotonsa tehdessä. Nyt (vuorokautta myöhemmin) koko kroppa on suloisen kipeä ja tehneen tuntuinen, verrattuna aiemman salisyklin (kahtiajakoinen, eli kaksi treeniä salilla viikossa) kipeytyviin alaosastoon tai yläkroppaan.Tällainen siitä tuli:

* rivakahko kävelylenkki vaunuja lykkien ja koirien kanssa 45 min (esikoinen potkupyörällä edellä)
--> lapset mummolaan

* salille saavuttaessa kepin kanssa ylävartalon lämmittelyä erilaisilla pyörityksillä + valakyykkyä n. 10 min.
 * supersarja 1: takakyykky (20 kg)x20, 40 kg x 15, 40 kg x 13, 40 kg x 10/punnerrus (toinen käsi penkillä) kättä vaihtaen, joka välissä 12. Palautus aina punnerrussarjan jälkeen (lyhyehkö).
* supersarja 2: TRX-nauhoilla vatsanrutistukset (alle) lankusta 3x15/istumaannousut kahvakuulan (8kg) kanssa (suorilla käsillä ylhäällä) ,15,10,8
*supersarja 3:Takareidet TRX-nauhoilla lantionnosto (epämääräinen määrä pitkillä pidoilla)/vatsarutistukset pallon päällä todella hitaasti ja pitkällä liikeradalla. 3 sarjaa.
*  2 x 2min ylös-alas vartalon ympärikiertävää liikettä 12 kg:n kahvakuulalla.
* Loppuun ravisteluita, lyhyet venyttelyt ja käveleskelyä.

--> syömään rakkaiden naisten kanssa King's Crownin brunssille.
Ja koska söin brunssilla ehkä kohtuujärkevää sapuskaa, mutta kaikilla mittapuilla tarkasteltuna liikaa, meni loppupäivän syömiset ihan pelleilyksi. Ei yhtään nälkä plus jossain välissä epämääräistä savulohen närppimistä. Sitten kun jossain vaiheessa herää, että jotain kai pitäis syödäkin ja samaan aikaan tajuaa, että vettä ei ole tullut nautittua kuin siemaus siellä täällä, niin tietäähän sen sitten. Illalla sitten vatsa muistuttaa jalkapalloa ja olo on tukala. Jos jotain olen tällä viikolla oppinut, niin

* liiku vähän väliä ja välillä oikein kunnolla
*juo vettä, juo vettä, juo vettä
* syö pieniä annoksia ja pidä kiinni ruoka-ajoista. aamiainen, lounas,välipala, iltaruoka ja iltapala.
* Nuku hyvin (mutta se ei olekaan mikään ongelma, jos vaan lasten puolesta saa nukkua).

--> kuulostaako tutulta? Ei siis mitään uutta auringon alla, huoh.

Tämän viikonlopun olen kokonaan yksinhuoltajana, joten viikonlopulle yleistasolla suunnitellut pitkät lenkit/uinnit joutuvat nyt väistämään, ellen keksi jotain patenttia lasten kanssa. Tänään ilahduttavaa oli aamulenkin onnistuminen suht hyvin (kävellen/juosten) esikoisen potkistellessa rivakkaa vauhtia potkupyörällään ja pienimmäisen matkustaessa tyytyväisenä rattaissa. Aika säätämistähän se parhaimmillaankin välillä on, kun vielä kaksi puudelia kulkee mukana, mutta hei! Parempi kuin ei mitään :)

Ja todellinen onni ovat lähellä asuvat lasten isovanhemmat, joita ilman esimerkiksi eilisenkään päivän salitreeni ja ystävien tapaaminen rauhassa olisivat jääneet vain haasteeksi. Mummit ja mummot, ukit ja lähiteinit, olette pikkulapsiperheille kultaakin kalliimpia! Mielenterveys, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja välillä koko huushollin siisteystaso kiittävät ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa, beibi!