maanantai 13. heinäkuuta 2015

Viikon 28 treenit

Rakas treenipäiväkirja,

Viime viikko oli treenimielessä erinomainen! Jalkojen krampit ja (tulehdus?)kivut korvautuivat oikean käden kyynärpään seudun muljahduksella, jonka ansiosta käden käyttöä piti soveltaa aika lailla. Suorat liikkeet (esim. paino suoraan käden päälle) onnistuivat mainiosti, mutta kun painoa pistin lisää ja yritti suoritaa koukusta (esim. punnerrukset ja penkki) ei hommasta tullutkaan yhtään mitään. Treeniviikko siis painottui jossakin määrin alakroppaan ja kestävyyteen, mutta mikäs sen mukavampaa :)

ma: salitreeni. Hirmu mukavaa, olisin voinut tehdä vaikka miten pitkään ja kunnolla. Pääpaino jaloissa. Vielä pystyi punnertamaankin jokseenkin, koitin saada nivelen linjaa suoraksi allaolevan kuvan tavalla. Alkaa punnerrukset nimittäin tuntumaan ojentajissa, niin kuin pitääkin, kun kädet eivät sojota sivulle 90 asteen kulmassa!Illalla vielä kehonpainoharjoittelua Väinölänniemellä neiti kolmeveen yleisurheilukoulun aikana. Käsi kesti kärrynpyöriä ja käsilläseisontaa hyvin. Lisäksi tuli harjoiteltua liikkuvuutta (siltoja, auroja, niska-hartiaseisontaa) ja venyteltyä (kerrankin, jes!)ti: puntti plus puurot -treeni salilla (pyörällä salille ja pois) neiti kolmeveen kanssa. Ensin hilluttiin taas tatamilla ihan viimeisen päälle aerobisella tasolla erilaisia koordinaatiotreenejä tehden, sen jälkeen kevyttä pyörittelyä kahvakuulan kanssa (staattisilla käsillä tosin) ja lopuksi foam rollailut ja venyttely. Sen jälkeen puuro <3ke: Yhdistelmätreeni: 5 km pyöräily Puijolle + Juoksu purulla ja poluilla 45 min + Puijon portaat ylö-alas kahteen kertaan eri tyyleillä + pyöräily 5 km. Sain houkuteltua perustetun whatsupp-ringin kautta Intoilija-Ericin mukaan treenaamaan. Jes! Aamulla ennen seiskaa Puijolle päin polkiessani mietin, että sää on sarjassamme "yksin ei olis tullut lähettyä". Yhdessä treenaaminen vaan on kivaa, siitä saa energiaa ja juostessa pystyy samalla vaihtamaan kuulumiset, treenivinkit, ruokavaliota ja näemmä myös yllyttämään toista seuraavan vuoden tavoitteisiin. Kiitos vaan Eki, ensi kesänä mennään sitten 10 km 40 minuuttiin, vai miten se oli?Illalla intouduin vielä kehonpainoharjoittelutunnille Huippusalille. Se vaan on niin kivaa, eri tavalla treenausta kuin muut. Enemmän koen sen taitoharjoitteluna, vaikka eittämättä lihaskunto (tai ehkä oikeiden lihasten käyttö?) tulee vastaan jatkuvasti ja hiki vaan virtaa. Ihanaa se on, kerrassaan. Ihan sylettää, kun en pääse Huippu Summer Campille heinäkuun loppupuolella, ollaan silloin Helsingissä koko perheen voimin. Ehkä viimeiselle päivälle? Katsotaan.

to: palautuspäivä. Oli vaikeaa, olisi niin kiva ollut puuhata kaikkea. Mutta on myönnettävä, edellisen päivän jälkeen oikea käsi oli niin kipeä, etten saanut vauvaa nostettua kuin keplottelemalla sen vasemmalle puolelle. (Mikä vauva? Yli kymmenenkiloinen ja melkein vuosikashan tuo meidän pikkuisin on :D ). Ihan vaan siis kävelin tänään (mutta tosin maalattiin keittiön katto ja eteisen seinä, että semmoista huhkimista (ja 20 000 askelta)).pe: Salille vei tie: juosten 3 km salille, treeni ja 3 km juosten takaisin. Innostuin kaikenlaisesta treenistä, roikuin, nostelin jalkoja, seisoin käsillä ja tein supersarjoja jaloille ja corelle. Oli hyvä pössis, eikä käsi kamalasti haitannut, kun vaan muisti pitää suorana. Olisi voinut jatkaa treeniä vaikka kuinka pitkään, mutta pidin rajan siinä tunnissa about.la: Piti olla lepopäivä, mutta oli niin hyvä sää etten malttanut. Aamulla juoksin kevyesti 5 km koirien kanssa (se oli sellaista pysähtelyä varsinkin alkumatkasta) ja vauhti oli maltillinen, kuitenkin hiki tuli, aurinko paistoi ja juoksufiilis oli mahtava, olisin voinut jatkaa vaikka kuinka kauan (koirat ei).

Alkuillasta oli vähän tylsänpuoleista, joten lähdin fillaroimaan. Minulla ei ole ikinä ollut niin hyvää pyörää, kuin tuo nykyinen Fitness Femtoni, ja sillä meneminen vaan aiheuttaa sellaista ymmyrkäistä onnea, että oksat pois. Oikein aina odotan, että pääsen kurvailemaan. Ajelin suht rauhakseltaan, tavoittena mittailla noin 12 km lenkki juoksemista varten. Pysähdyin hetkeksi Vänärille katsomaan Steelersien peliä, välillä vauhti kasvoi niin, että sai kevyen hienkin pintaan. Hyvä päiva!

su: Yhdistelmätreeni: Pyöräily 8 km, juoksu lenkki Neulamäen polkujen ympäri Sisublogin Suvin kanssa 10 km + pyöräily lisälenkin kautta kotiin 10 km. Olin älyttömän iloinen, sekä pyöräily että juoksu kulkivat tosi kevyesti. Tämä lupaa hyvää, kunto on selvästi kehittynyt ja toisekseen ilmeisesti olen älynnyt syödä tarpeeksi ja hyvin. Jes!Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä uuteen viikkoon! Tänään vielä treenaan, huomenna lähdetään nimittäin perheen kanssa Turkuun ja Muumimaailmaan, joten sillä reissulla liikuntaa tulee luultavasti olemaan kävelymuotoista. Lisäksi tulevalla viikolla on luvassa fiilistelyä Joroisten triathlonissa, jonne lähdemme kannustusjoukkoihin Murun kanssa. Monta tuttua on viivalla, viimeistelytsempit heille jo tässä vaiheessa!

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa, beibi!