torstai 30. heinäkuuta 2015

Plötslig yllätti


Plötslig=parin lomapäivän mittaisen hellittämisen aiheuttama turpoaminen, joka näkyy pullahtaneena olemuksena, housunkauluksen painautumisena uimarenkaaseen ja poskipäiden tunkeutumisena silmien alareunan yli. 
Käyttö lauseessa: Suvi huomasi, että plötsligin olevan vääjäämätön seuraus minilomasta Porvoossa. "Emme lopeta leikkimästä siksi, että vanhenemme. Vanhenemme siksi, että lopetamme leikkimästä." Fight against!

Olen nyt lomaillut heinäkuun toisesta viikosta asti virallisesti, kun Murukin on ollut kotona. Olemme reissailleet ja kokkailleet kotona aika kivasti. On tullut herkuteltua, joskin myös liikuttua tosi paljon. Nyt kuitenkin tämän viikon reissun aikana on tapahtunut jonkinsortin plötslig, joka aiheuttaa toimenpiteitä. Reissussa kun on kiva ottaa hiukan rennommin syömisten kanssa, vaikka suht hyvänä syömiset pääosin pysyvätkin... nyt kuitenkin on todettava, että ensi kertaa vuosiin ilman ruokarajoitteita reissussa olevana Porvoon vuorokauden mittainen miniloma saattoi hiukan lähteä lapasesta. Ihania kahviloita ja ravintoloita joka nurkan takana ja samalla kadulla vieri vieressä. Oltiin vieläpä ilman lapsia liikenteessä, joten kerrankin sai istua kaikessa rauhassa ja nautiskella myöhään kesäyöhön. Aamulla sitten aivan superihana, laadukas hotelliaamupala ja kävelyä, kahvila, kahvila.... Ja sitten autolla ensin Helsinkiin ja sitten Kuopioon, eli istumista kaiken sen tankkauksen jälkeen. Ei ihme, että plötslig yllätti!

Vanhan Porvoon paras kahvila löytyi Raatihuoneentorin laidalta. Kaikki laktoositonta, mikä plussaa!! Kerrankin sai ihan valita <3 Kahvila Fanny, oivallinen nimikin!
Plötslig on kuitenkin selätettävissä, kun siihen herää ajoissa! Mikäli parin päivän syöminki irtoaa lapasesta ja masennuksissaan jatkaa samaa rataa vielä kotonakin, on peliin koko ajan hankalampi puuttua. Uskon kuitenkin, että parin päivän ruotuun palautuksella tilanne palaa entiselleen. Tosiasissa plötslig aiheutuu nimittäin lähinnä suolan, sokerin ja vehnäjauhon salaliitosta, jotka kiskovat kropan käyteen nestettä (varsinkin, jos normaalisti mainittujen nautintoaineiden käyttö on rajoitettua).

Majapaikaksemme valikoitui hotelli Pariisin Ville, joka sijaitsi niin ikään mainiolla paikalla. Henkilökunta oli ihanan ystävällistä, huoneet ja koko hotelli herkän romanttisesti sisustettu Pariisilaiseen tunnelmaan. Hotelli oli pieni (10 huonetta) ja täynnä, mutta rauhaisa. Aulan erinomaisessa viinibaarissa tuli nautittua shampanjaa miniloman kunniaksi. Suosittelemme hotellia ehdottomasti, ja aiomme itsekin sinne palata, jos Porvooseen tiemme vie. 

Porvoosta sai oman paahtimon kahvia tuoreeltaan paahdettuna. Tuoksu leijui kaduilla ja kahvi oli ihan superhyvää! Ostettiin kotiinviemiseksikin ja tuliaiseksi tutuille.


Nyt käyn turvonneen uimarenkaan nitistämiseen seuraavin asein: hiilarit vähemmälle muutamaksi päiväksi, sokeri pois. Paljon vettä ja sopivasti hyvää kahvia ja mansikoita (diureetit). Ruuaksi hyviä salaatteja ja keittoja. Tänään pidin oikein hikisen siivouspäivän, lisäksi tiedossa hyviä treenejä tänään, huomenna ja sunnuntaina vielä tälle viikolle. Lauantainakin ehkä jotain, ainakin tanssinhytkytystä Kuopio Rockissa Elan tahtiin!

Pieniä käsityöläisliikkeitä löytyi moneen makuun! Ostin itselleni töihinpaluusormuksen: jos pennissä on miljoonan alku, niin johan 10 -pennisessä on kymmenen miljoonan alku.


Tilanteeseen on kuitenkin puututtava napakasti, koska kauden pääurheilutapahtumat ovat jo aivan ovella. Jes!
2 kommenttia:

  1. Hahaa, kuulostaa niin tutulle että pistipä hymyilyttämään nuo kuvaamasi "oireet". Plötslig on todellakin iskenyt myös meille ja aivan samoista syistä, eli (liian) hyvää ravintolaruokaa ja niin ihanaa mutta niin turmiollista lomalaiskottelua. No mutta, onpahan taas mitä sulatella tuolla lenkkipolun varrella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä muuta sano :) Nyt on tullut huomattua, että lenkki irtoo ihan kohtuullisen kevyesti, kun on ainakin hiilarivarastot ilmeisen täynnä... ja hiki tirskuu niin, että nesteetkin nähtävästi ovat lähteneet liikenteeseen. Eli plötslig välillä on varmaan ihan hyvästä.

      Poista

Anna palaa, beibi!