maanantai 15. joulukuuta 2014

Naiseksi, joka olet

Santa baby, u-uu <3 Kävin testaamassa salin jumppatarjonnasta Burleskia viime keskiviikkona. Tätä olin odottanut kuin kuuta nousevaa! Olen ihan pin up-fani, tykkään tällätä ja Salaisuuksien yöt Kuopiossa ovat olleet pääosin vain positiivisia elämyksiä. Kuopiossakin peräti pääsee burleskista nauttimaan, milloin mitenkin. Tankoa ei tarvitse ryhtyä virittelemään makuuhuoneen nurkkaan, sillä burleskissa ollaan vahvan naiseuden äärellä, leikitään ja kiusoitellaan, koska naisena olo on ihanaa, herkullista ja nautinnollista.

Minä burleskitunnilla. Vai oliko se sittenkin ennen lapsia Salaisuuksien yössä? En muista.
Menin siis jumppavermeissäni tunnille ja odotuksissani oli hetkutusta, ihanaa musiikkia, hikeä ja naisellisia muuveja. Kun aloitimme, ohjaaja kertoi päivän tunnin teemaksi "hanskojen riisumisen". Jaha, ajattelin. Sama ajatus käväisi uudestaankin mielessä muutaman kerran tunnin aikana. Siis todellakin, riisuimme hanskoja, yhdistettynä melko simppeliin koreografiaan. Kylmä ei tullut, mutta ei varsinaisesti kuumakaan. Tästähän toki testaamisessa on kysekin: tunteja on erilaisia.

Kuten joskus ennenkin on käynyt, ahaa-elämys iski päälle kuin tuhannen volttia jossain vaiheessa tuntia, siinä "eihän tässä tule edes hiki"-turhautumisen ja viekoittelevan hymyn välissä. Sillä: tunnin tarkoituskaan ei ole olla hikitunti; nyt ollaan syvemmällä, korvien välissä ja toisaalta vielä syvemmällä, hitaitten ja staattisten liikkeiden maailmassa yhdistettynä nopeisiin tadaa-elementteihin.

Korvien välissä tunti aiheutti suurimman myllerryksen, joka jatkui kotona mahtavana keskusteluna (keskusteluna!) komeamman puoliskon kanssa. Ymmärsin suuria asioita esteettisyydestä, hetkeen tarttumisesta, naisena olemisesta, liikkeestä nauttimisesta. Miten pieteetillä voikaan tutkiskella vartalon linjaa ja yksityiskohtien vaikutusta liikkeeseen, rytmiin.... kyse on visuaalisesta hetkeen tarttumisesta yhdistettynä liikkeen iloon ja äärimmäiseen kehonhallintaan.Iso hatun (tai päänkoristepörhelön) nosto alan taitajille, ks mm. Miss Acrolisious)

Sanalla sanottakoon, että ehkä jumppasalia ja loisteputkivalaistusta autenttisempi ympäristö tarjoaisi vielä himpun verran elämyksellisemmän hetken? Toki ymmärrän, että tankoja ja punaisia lyhtyjä voi olla haasteellista viritellä, mutta käsittääkseni joogatunnillakin laitellaan himmeämpää valaistusta, (ledi)kynttilöitä jne. Kyllä väitän, että burleskista tullaan hakemaan ihanaa naisellista fiilistä, joka kantaa jouluisessa räntäloskassa monta päivää. Kuntokeskuskin voi tarjota elämyksiä ja viihtymistä, koska sitähän me ihmiset haluamme. Jollekin se on nopea salikeikka, jollekin tsemppaava ohjaaja ja hyvä porukka huhkimassa ympärillä, jollekin se voi olla se naisellinen hetki tai bileet keskellä iltapäivää.

Vaikka tunnista on jo viisi päivää, fiilis ja oivallukset ilmeisesti kantavat. Eilen perheen komeampi puolisko kommentoi, että "uudet harrastukset tekevät sulle hyvää. Kannat itses jotenkin eri tavalla; viehkeästi." Takana on siis kolme viikkoa Huippua ja yksi ainut burleskitunti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa, beibi!